top of page

eCall: Η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης που Σώζει Ζωές

Άμεση βοήθεια στη γλώσσα σας, όπου κι αν ταξιδεύετε στην Ευρώπη.



Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με τη Eurostat, περίπου τρία τέταρτα αυτών των ατυχημάτων αφορούν άνδρες, με περισσότερους θανάτους στην ηλικιακή ομάδα 25-49 ετών. Επιπλέον, η Ελλάδα βρίσκεται 6η στη λίστα με πάνω από 10.000 τροχαία ατυχήματα ετησίως και περισσότερες από 600 απώλειες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, με την Παρασκευή να ξεχωρίζει ως η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας. 


Οι τουρίστες στην Ελλάδα έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, σε σύγκριση με τους ντόπιους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει τα τροχαία ατυχήματα ως τη 2η συχνότερη αιτία θανάτου των διεθνών ταξιδιωτών. Σύμφωνα με τον οργανισμό Make Roads Safe Hellas, οι τουρίστες αντιμετωπίζουν πρόσθετους παράγοντες κινδύνου, όπως η έλλειψη γνώσης του τοπικού οδικού δικτύου και των κανόνων κυκλοφορίας, ανεπαρκείς οδηγικές δεξιότητες υπό άγνωστες συνθήκες, απόσπαση προσοχής και κόπωση.


Ποσοστά θανάτων σε οδικά τροχαία ατυχήματα 


Η μελέτη του Στρατηγικού Σχεδίου της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια 2020-2030 αναγνωρίζει τον υψηλό κίνδυνο των τροχαίων ατυχημάτων και προτείνει στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθήσει μέτρα για την αύξηση της οδικής ασφάλειας, με κύριο μέτρο την εισαγωγή του 112, του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης. Η G4S Telematix μέσω του δικτύου συνεργατών της σε όλη την Ευρώπη, παρέχει υπηρεσίες private eCall για λογαριασμό μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, διαχειριζόμενη περιστατικά που χρήζουν άμεσης ανάγκης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Το 24/7 Κέντρο Ελέγχου της G4S Telematix εφαρμόζει υψηλότατα πρότυπα ασφαλείας και χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογικές λύσεις. Διαθέτει πιστοποιημένο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, λειτουργεί αδιάκοπα, και είναι πλήρως εξοπλισμένο για να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, το σύστημα eCall ανοίγει αυτόματα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του οδηγού και του Κέντρου Ελέγχου. Παράλληλα, παρέχει λεπτομερή αναφορά για τα στοιχεία του οχήματος, τη θέση του, και την ώρα του ατυχήματος. Τα πιστοποιημένα κέντρα της G4S Telematix σε όλη την Ευρώπη, αξιολογούν και αξιοποιούν τα στοιχεία, τα κοινοποιούν στο 112, κατευθύνουν τις τοπικές αρχές, και καθώς είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον οδηγό, παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. 


Στο πλαίσιο υπηρεσιών Automotive Connected Services της G4S Telematix, η υπηρεσία eCall προσφέρεται στην γλώσσα του οδηγού. Συνιστά έργο μεγάλης πολυπλοκότητας και υψηλών απαιτήσεων, καθώς προϋποθέτει συντονισμό εθνικών και ευρωπαϊκών αρμόδιων φορέων για τη γρήγορη και ακριβή ανταπόκριση, σώζοντας έτσι ανθρώπινες ζωές. Από την πρόληψη έως την άμεση ανταπόκριση, η G4S Telematix εργάζεται με πάθος συνδυάζοντας γνώση, εμπειρία, και τεχνολογία προκειμένου να προσφέρει ασφαλέστερες διαδρομές σε οδηγούς και συνεπιβάτες.

169 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page